Blogi Henkisyys Intuitio Miehille Naisille Nautinto Rakkaus Rakkausenergia Seksuaalienergia Seksuaalisuus seksuaalivalmennus

Mitä seksuaalienergia on käytännössä? Mitä sen työstäminen tarkoittaa? Mitä siitä seuraa?

Olen huomannut, että käsite henkisestä seksuaalivalmennuksesta on haastellinen ymmärtää. Seksuaalisuus nähdään ehkä helpommin vain fyysisenä suoritteena yhden tai useamman henkilön kesken. Kun itse puhun seksuaalisuudesta henkisyyteen liittyvänä asiana, tarkoitan siinä seksuaalisuuden kautta luotavaa yhteyttä sydämen, sielun ja kehon välillä. Voi kuulostaa kovin woowoo-jutulta tai muuten vain oudolta jutulta. Seksi on seksiä, mitä siihen mitään muuta sekoittaa.. Maltahan hetkinen niin suomennan käsitteitä.

Mitä seksuaalienergia on? Missä se näkyy? Mihin se vaikuttaa elämässä? Näihin kysymyksiin saat sanakirjasta vastauksia ja selityksiä ilmiöille.

Sanakirjan selitysten kautta saat käsityksen siitä, mihin asioihin energia sinussa vaikuttaa. Ja siihen, mitä energian muuttaminen itse, tekee sinulle ja kehollesi, omalle kokemuksellesi. Energian työstäminen on hyvä apu moneen fyysiseen vaivaan tai haasteeseen, mutta vaatii oman kehon ja mielen harjoittamista. Kärsivällisyyttäkin jatkaa, vaikka välillä tuntuisi turhalta. Joku asia onnistuu heti, jonkin kanssa menee pidempää.

Tärkeää osata päästää irti omista odotuksista ja tavoitteellisesta harjoittamisesta. Harjoitella, mutta hitaasti, hetkessä viipyen, nauttien jokaisesta hetkestä juuri sellaisena kuin ne ovat. Oleminen hetkessä on se juttu, joka syventää, laajentaa ja nostaa nautinnon korkeampaa taajuuteen. Tehden siitä kokonaisvaltaisemman kokemuksen, henkisen ja fyysisen kohdatessa ja luodessa nautinnon värähtelyn kehossa ja energiassa. Päästämällä irti orgasmikeskeisyydestä saat sen mistä luovut, eli orgasmeja. Enemmän, syvällisemmin, koko kehoon laajeten, nautintoa täysivaltaisemmin tuottavia orgasmeja. Seksuaalienergian kokeminen osana jokapäiväistä elämää tekee siitä orgastisen nautinnollista.

Hecumaa – suomi -sanakirja osa 1

Hecumaa – suomi käsitesanakirja selventää seksuaalisuuden henkisiä käsitteitä ja sanoja. Miksi joitain harjoituksia on hyvä tehdä, mitä hyötyä niistä sinulle voi olla.

 • Energia – kaikki olevainen koostuu energiasta. Ajatukset, teot, sanat, kuvat, liikkeet jne.
 • Seksuaalienergia – elämän energiaa, luomisenergiaa. Saa uutta alkuun, liikeelle ja luomaan.
 • Maskuliinienergia – tietoisuus, eteenpäin suuntaava, penertoiva, ongelmia ratkaiseva, tukea antava, ulkoinen, valo
 • Feminiinienergia – tunteet, flow, vastaanottava, salliva, hoivaava, sisäinen, varjo
 • Energian kokeminen – miten aistit oman itsesi, miten muiden ihmisten energian. Tiedäthän, kun jollain ihmisellä on karismaa, sekin on energiaa
 • Energian työstäminen – tutustumista omaan kehoon energian tasolla. Miten energinen keho on? Onko jossain tukoksia, jumeja? Mitä energiaa keho värähtelee?
 • Energian liikuttaminen – energia liikkuu ajatuksen, intention ja henkityksen avulla. Voit tuntea lämpöä, pistelyä, kihelmöintiä, vilunväreitä jne.
 • Kehon liike – tantrassa seksuaalienergiaa liikutetaan selkärangan juuresta ylöspäin liikkeen ja henkityksen avulla. Tanssi on, liike lantiossa ja koko vartalossa nostaa ja vahvistaa seksuaalienergiaasi.
 • Energiameditaatio – energian kokemista oman kehon sisällä. Sen liikuttamista visualisoinnin ja intention avulla.
 • Penismeditaatio – miten luoda yhteys peniksen ja sydämen energian välillä. Lisää energiaa, helpottaa erektio-ongelmia, hyvää fiilistä omasta itsestä
 • Kohtumeditaatio – puhdistava ja omaa naiseutta vahvistava ja kohtuyhteyttä lisäävä hoitava meditaatio.
 • Yoni – sanskritin kielen sana, joka kuvaa vaginaa, kohtua. Tarkoittaa myös pyhää aluetta, eli tietä paratiisiin. Arvokas ja arvostettava elin siis!
 • Lingam – sanskritin kielen sana, joka tarkoittaa penistä.
 • Amrita – sanskritin kieltä, tarkoittaa pyhää nestettä naisen yonista, eli ejakulaatiota. Jokainen nainen voi ejekuloida, toisilla tämä tapahtuu luonnostaan, jotkut löytävät amritansa harjoituksen kautta.
 • Luonnollinen kosteus – sen ylläpitämiseksi liikuta lanteita, koko vartaloa. Kosketa ja hyväile itseäsi. Move them hips gal!

Disclaimer: Hecumaa ei suosittele terveydenhuollon järjestämien hoitojen lopettamista. Suosittelen noudattamaan lääkärin ohjeita. Harjoitukset toimivat hyvin länsimaisen lääketieteen toimenpiteiden tukena. Verenpaine tai sydänsairauksien kanssa tulee olla varovainen ja harjoitella maltillisesti.

Saatat myös pitää...