Blogi Läsnäolo Miehille Naisille Nautinto Rakkaus Rakkausenergia Seksuaalienergia Seksuaalisuus

Miten oppia rakastamaan itseään?

Itsensä rakastaminen on usein vaikeaa. Miten voi oppia rakastamaan itseään? Miten sen rakkauden itseensä voi löytää? Itsen rakastaminen alkaa niinkin yksinkertaisesta asiasta kuin hyväksymisestä.

Itsensä rakastaminen kokonaisvaltaisesti vaatii itsen kaikkien puolien, niiden hankalinakin pitämiensä, hyväksymistä. Oman inhimillisyytensä ja heikkoutensa ymmärtäminen saa aikaan hyväksymistä ja sitä kautta rakkautta itseen. Olet rakkauden arvoinen omana itsenäsi. Vain hyväksymällä kaiken olemassaolon, olet valmis työstämään ja muuttamaan niitä.

Pieniä tekoja rakkaudessa

Itsen rakastaminen on pieniä tekoja oman itsen hyvinvoinnin eteen. Se on ein sanomista asioille, jotka eivät tunnu sinusta hyviltä. Sen on omasta jaksamisesta huolehtimista. Lepoa ja lempeyttä omaa väsymystä kohtaan. Sen hyväksymistä, että sinun ei tarvitse olla jonkinlainen, tuottelias tai ahkera ansaitaksesi rakkautta ja huolenpitoa.

Juuri niinä vaikeina ja hankalina hetkinä tarvitset eniten myötätuntoa ja rakkautta itseäsi kohtaan. Opeta itsesi puhumaan itsellesi kauniista. Kiitä kehoasi, että sen on sinua pitänyt hengissä kaikki elämäsi päivät, vaikket ehkä ole ollut kaikkein rakastavin sitä kohtaan. Katso itseäsi peilistä ja avaa silmäsi omalle kauneudellesi. Sinut on luotu kauniiksi.

Opettele koskettamaan itsesäsi rakastavasti, hellästi ja hyväillen. Anna kätesi koskea koko kehoa kauttaaltaan. Kuljettaa rakkautta kätesi kautta kaikkiin kehon osiin. Katso, miten kauniisti kaikki sopii yhteen, jokainen raaja ja osa on juuri oikealla paikallaan. Ihastele omaa alastonta peilikuvaasi ja näe miten kaunis ja kiihottava sinun kehosi on katsoa ja koskea.

Muista kertoa se itsellesi!

Muista kertoa itsellesi, että rakastat itseäsi. Katso itseäsi silmiin peilin kautta ja kerro, miten paljon rakastat kaikkea sitä mitä olet. Kuiskaa se hiljaa tai julista suureen ääneene. Pääasia on, että kerrot sen itsellesi. Kuulostele, miltä ne sanat maistuvat.

Tunne kehossasi, miten se ottaa vastaan tämän rakkaudentunnustuksen. Miltä se tuntuu kehossasi, onko sen kuuleminen tai sanominen vaikeaa? Kykenetkö helpommin osoittamaan rakkautta kosketuksen kautta? Jos se on sinulle luontevampaa, aloita rakkauden tunnustaminen kosketuksen kautta ja lisää siihen pikku hiljaa sanoja.

Tee asioita, joista nautit

Itsensä rakastaminen ei ole itsekkyyttä, mutta vaatii tietyn määrän itsen arvomista. Opit huomaamaan, mistä asioista pidät erityisestä. Pyri tekemään enemmän asioita, joista nautit. Opettele sanomaan ei asioille, jotka eivät innosta tai tuota sinulle mielihyvää.

Tutki omaa kehoasi ja sitä, millaisesta kosketuksesta se nauttii. Kokeile erilaisia tapoja koskettaa. Käytä siihen aikaa ja koe rauhassa kehosi tuntemukset. Kykenet aistimaan herkemmin, jos et kiiruhda liian nopeasti seuraavaan kohteeseen tai kokemukseen.

Anna itsellesi aikaa. Unohda suorittaminen ja johonkin lopputulemaan pääseminen. Hidasta ja nauti matkasta rakastaen.

Saatat myös pitää...