Blogi Henkisyys Intuitio Läsnäolo Miehille Naisille

Pakkomielle jostain ihmisestä; Mitä tehdä ajatustensa kanssa?

Miksi joskus nousee joku ihminen niin merkittäväksi, että muodostuu pakkomielle? Miten hillitä tai hallita omia ajatuksiaan? Onko se edes mahdollista?

Mieli saa aikaan monenlaisia ajatusrakennelmia. Mieli on apuna maailman hahmottamisessa ja asioiden jäsentelemisessä. Mielen ja ajatusten avulla käsittelemme ympäröivää maailmaa. Mitä tehdä silloin, kun joku ihminen alkaa täyttämään ajatukset. Mitä tehdä, jos ajatukset pyörivät jokun ihmisen tai asian ympärillä häiritsevän paljon?

Asiaa voi tarkastella monelta kantilta. Riippuen tarkastelijan koulukunnasta, lähestyminen voi olla psykologista tai henkistä, esoteeristä. Itselleni henkinen koulukunta on lähempänä omaa sydäntä, ja sen kautta tarkastelen asiaa.

Mitä energian muuttaminen tai sen työstäminen voi antaa sinulle? Kaikki, mitä teemme, ajattelemme, on energiaa. Mitä enemmän ajattelet, mitä tahansa; työtä, ruokaa, jalkapallotuloksia tai kuntosalilla käymistä, sitä enemmän energiaa on ajatuksissa. Tämä johtaa siihen, että et ole läsnä hetkessä ja kehossasi. Olet jossain muualla, ajatuksissasi.

Läsnäolo kehossa vs. ajatuksissa leijuminen

Elämä on kokemista, hetkessä olemista. Hetkessä oleminen onnistuu parhaiten omaan kehoon laskeutumalla. Hengityksen ja tietoisen kehoon laskeutumisen avulla. Samalla voi visualisoida juurtumista maahan ja keskittyä siihen, mitä tuntemuksia oma keho tuottaa. Miten henkitys virtaa kehossa, miltä keho tuntuu alustaa vasten, jossa istut tai seisot. Paljaat jalkapohjat ja nurmikko tai kallio on loistava yhdistelmä kokea maadoittuminen.

Maadoittumalla, ja tietoisesti hengittämällä, pääset kiinnittäytymään hetkeen ja oman kehoosi. Pois ajatuksista. Harjoitus ei tunnu kummoiselta avulta, mutta energian käsitteleminen on hienovaraista ja yksinkertaista. Siihen ei vaadita mitään erikoistaitoja, hengitystä ja tietoista huomion ohjaamista kummempaa.

Mihin keskität energiasi, se lisääntyy

Toinen tapa miettiä asiaa, on keskittyä sihen, mihin haluat käyttää energiaasi. Haluatko käyttää energiaasi ajattelemalla ihmistä, tai jotain asiaa, jatkuvasti? Miksi käyttäisit energiaasi, ajatuksiasi ihmiseen, joka ei ole läsnä, samassa tilassa kanssasi? Viekö pakkomielle jostain ihmisestä sinut kauemmas omasta itsestäsi?

Tämä pohdinta tuo meidät ajatusrakennelman lähteelle. Onko ajatukset itseään ruokkivia, kehää kiertäviä, aina samaan tilanteeseen palaavia? Miten äänekästä tämä ajattelu on? Huutaako se aina jossain mielen sopukoissa?

Jos koet, että ajatusrakennelma on tällainen, jatkuvaa huomiota vaativa, äänekäs tapaus. Työstä enemmän omaan kehoon laskeutumista, käsittele meditaatiossa tai rauhallisessa tilassa (tarkoitan tässä sisäistä tilaasi) tätä ajatusrakennelmaa. Mikä on siinä juurisyynä? Mistä kaipauksesta tai minkä asian puuttumisesta elämässäsi ajatukset ovat muotoutuneet tähän nykyiseen muotoonsa?

Intuitio vs. mielen puhe

Ihmisenä emme ole pelkästään ajatustemme vietävinä. Omien ajatusten, oman sisäisen puheen kuuleminen on luonnollista. Omien ajatustensa kanssa keskusteleminen on luonnillista seurausta oman sisäisen puheen kuulemisesta. Keskustelet itsesi kanssa, onko tämä hyvä juttu, vai huono juttu. Kyselet itseltäsi, miten hoidat tämän ja tuon asian.

Mielen puhe voi olla usein kovaäänistä, sellaista jota on vaikea olla kuulematta. Sillä se onkin niin kovin hallitsevaa päästyään vallankahvaan. Puhe voi olla syyttävää, painostavaa tai houkuttelevaa. Kannustavaa, innostavaa tai hyviä puolia huomioiva. Sisäisellä puheella on monenlaisia ääniä ja tapoja esittää omia mielipiteitään.

Intuitio on sisäinen tunne, tieto siitä, että tämä asia tai ihminen on merkittävä. Intuitioon ei liity pelkoa tai pakottamista. Intuitio kertoo asian selkeästi, mutta hiljaisemmalla äänenpainolla. Kuitenkin niin, että se on ymmärrettävissä. Intuitio on se, joka auttaa meitä välttämään vaarallisia tilanteita tai väistämään varjoisia kujia ja matalaenrgisiä ihmisiä.

Intuiton kuunteleminen onnistuu parhaiten käyttämällä apuana aiemmin mainitsemaani maadoittumista. Intuitio osaa tulkita energiaa. Se osaa aistia enrgian muutoksia ja viestii niistä kehon kautta sinulle. Intuition antamat viestit eivät aina tunnu järkeviltä, mutta niiden mukaan toimiminen osoittautuu aina parhaimmaksi vaihtoehdoksi.

Saatat myös pitää...