Blogi Henkisyys Miehille Nautinto Seksi Seksuaalisuus

Selibaatti osa 2

Miksi kukaan haluaisi ehdoin tahdoin pidättäytyä seksistä? Se voi olla sinulle lupa päästää irti odotuksista seksin suhteen.

Kun päätät itse ottaa tauon seksistä kuukauden, kaksi kuukautta tai puoli vuotta. Sinulla on se koko aika varattu vain itsellesi. Sinun kehosi on vain sinun. Sinun käytettävissäsi. Voit nauttia asioista omassa tahdissa. Tyydyttää itse itsesi tai olla tyydyttämättä. Kokeilla jotain uutta tai olla kokeilematta.

Voit antaa keholle aikaa unohtaa kosketuksia. Ja opettaa sitä taas uudestaan. Tutustua tapoihin nauttia omasta kehosta. Oman energian pienien nyanssien huomioimista ja niissä kylpemistä. Oman kehon kunnioittamista.

Siinä voi olla sinulle omat ehtosi ja tahtosi.

Sinun kehosi rajat

Jos sinun on vaikea tiedostaa tai sanoittaa omia rajojasi. Suosittelen lämpimästi kolmen viikon selibaattia tutkimusmatkana omiin rajoihin ja niiden pitämiseen. Kolme viikkoa on riittävän pitkä, mutta lyhyt aika. Jos se tuntuu haastavalta, kokeile viikkoa ensin.

Ei ole aina ollut itsellänikään helppoa noudattaa selibaattia, jos sitä on suositeltu osana jotain suorittamaani henkisen tutkiskelun kurssia. On ollut helpompaa palata tuttuun kaavaan. Kohdata ihmisiä rajattomasti ja tyydyttää toisen tarpeita. Saaden siinä samalla jotain, mutta hyvin vähän verrattuna siihen, mitä oikeasti ansaitsen.

Selibaatti ei ole luopumista seksistä.

Selibaatti on paluuta oman kehon rajoihin. Oman sydämen rajoihin. Oman ”kohdun” rajoihin. (Kohtu lainausmerkeissä sillä, että se on kuvanne seksuaalisuudesta, sakraalichakrasta, luovuudesta. Se on sukupuoleton, mutta kuvaannollisesti sopinee tähän teemaan ”kohtuna”.)

Selibaatti asettaa rajat näiden kunnioitukselle
Mitä sallit
Mitä haluat
Mihin tyydyt

Mutta myös nautinnolle
Mistä keho iloitsee
Mitä kutittaa mukavasti
Mikä sytyttää sisäisen tulen

Selibaatti on mahdollisuus kohdata itsensä kokonaisena

Mahdollisuus kohdata toinen henkilö kokonaisena

Selibaatti on arvokasta aikaa sisäisesti
Oman henkisen kasvun ja oman energian kannalta
Se aika kannattelee ja vahvistaa sinua

Kuva Unsplash

Saatat myös pitää...